Babeczki czekoladowe z malinami

wpis w: Babeczki | 3

Idąc do przyjaciółki zrobiłam takie oto czekoladowe babeczki. Jest to szybki i prosty przepis, ale muffiny są bardzo smaczne. 🙂 W przepisie było napisane, aby dodać do nich całą szklankę malin. Ja niestety nie miałam tylu w zamrażalce i w niektórych babeczkach były one mało wyczuwalne, niemniej polecam Wam je serdecznie. Pieczcie razem z Rudą! 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki:

300 g mąki pszennej
1 tabliczka czekolady pokrojonej na małe kawałki
3 łyżki ciemnego kakao
1 szklanka cukru
150 g roztopionego i ostudzonego masła
3/4 szklanki mleka
2 jajka
1 szklanka malin (mogą być mrożone)
2 łyżeczki proszku do pieczenia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Mąkę, czekoladę, kakao, cukier oraz proszek do pieczenia wsypujemy do jednej miski.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Do innego naczynia dajemy składniki mokre czyli masło, mleko i jajka. Wszystko mieszamy łyżką.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Składniki suche i mokre łączymy razem ze sobą.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Do wymieszanego ciasta dodajemy maliny i wykładamy do foremek. (Mi wyszło ok. 16 sztuk)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Babeczki pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 minut.

6. Górę możemy posypać cukrem pudrem, polać roztopioną czekoladą albo polukrować. 🙂

Ruda życzy smacznego! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 Responses

  1. basia

    Jeśli nie lubię czekoladowego ciasta to mogę upiec bez kakao? I ile dać mąki? Pozdrawiam!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.