Ciasto z masą owocową i kokosową

wpis w: Ciasta biszkoptowe | 0

Tym razem mam dla Was ciasto, które jest dosyć proste w przygotowaniu. Nie jest ono z typowym kremem i owocami, więc możecie zaskoczyć nim swoich znajomych bądź rodzinę. Gwarantuję, że to ciasto zasmakuje większości z nich. Spróbujcie i dajcie znać jak Wam wyszło i smakowało! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na sam początek pieczemy biszkopt z 6 jajek, a przepis na niego znajdziecie tutaj. 

Składniki na wykończenie ciasta:

1 puszka ananasu
1 puszka brzoskwiń
3/4 litra soku z owoców z puszki
2 budynie śmietankowe
4 łyżki cukru
20 dag kokosu
20 dag masła
3/4 szklanki cukru
2 jajka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Kroimy owoce z puszki w kostkę i gotujmy budyń na soku z owoców z 4 łyżkami cukru.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Do ugotowanego budyniu dodajemy pokrojone owoce i czekamy aż masa przestygnie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. W tym czasie przygotowujemy górę kokosową. Na początku rozpuszczamy masło i dodajemy cukier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Następnie do chłodnego już masła wbijamy jajka i dokładnie mieszamy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Do masła i jajek wsypujemy kokos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 6. Na wcześniej upieczony biszkopt wykładamy kolejno masę z owocami i masę kokosową.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Tak przygotowane ciasto zapiekamy w piekarniku do zarumienia kokosu ok. 25 min w 160 stopniach.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruda życzy smacznego! :* 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.