Rafaello

wpis w: Ciasta biszkoptowe | 0

Inspirowanie się popularnymi przysmakami ze sklepów – ciąg dalszy! Poprzednio dodałam przepis na domowego 3-bita, tym razem czas na rafaello. Ciasto jest lekkie oraz smaczne. Myślę, że zasmakuje wszystkim miłośnikom kokosu i migdałów. Zapraszam do wypróbowania! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na sam początek musimy przygotować naszą bazę ciasta. Pieczemy jasny biszkopt z 8 jajek, a przepis na niego znajdziecie tutaj. 

Pozostałe składniki: 

0,5 l śmietany kremówki
2 śnieżki
1 tabliczka białej czekolady
150 ml adwokatu
200 g kokosu
migdały do posypania góry ciasta
mleko

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Biszkopt przekrawamy na pół i grę kroimy w kostkę.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Kokos zalewamy adwokatem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Czekoladę roztapiamy razem z 5 łyżkami mleka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Ubijamy śmietanę. Jeśli jest problem z jej ubiciem – dodajemy śmietan-fixy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Przygotowujemy śnieżki wg przepisu na opakowaniu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Śnieżkę łączymy z kremówką. Dodajemy resztę składników (kokos, biszkopt, czekoladę)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Śmietanę wykładamy na biszkopt i posypujemy migdałami.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruda życzy smacznego! :* 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.