Inspirowanie się popularnymi przysmakami ze sklepów – ciąg dalszy! Poprzednio dodałam przepis na domowego 3-bita, tym razem czas na rafaello. Ciasto jest lekkie oraz smaczne. Myślę, że zasmakuje wszystkim miłośnikom kokosu i migdałów. Zapraszam do wypróbowania! 🙂
0,5 l śmietany kremówki
2 śnieżki
1 tabliczka białej czekolady
150 ml adwokatu
200 g kokosu
migdały do posypania góry ciasta
mleko
1. Biszkopt przekrawamy na pół i grę kroimy w kostkę.
2. Kokos zalewamy adwokatem
3. Czekoladę roztapiamy razem z 5 łyżkami mleka
4. Ubijamy śmietanę. Jeśli jest problem z jej ubiciem – dodajemy śmietan-fixy.
5. Przygotowujemy śnieżki wg przepisu na opakowaniu.
6. Śnieżkę łączymy z kremówką. Dodajemy resztę składników (kokos, biszkopt, czekoladę)
7. Śmietanę wykładamy na biszkopt i posypujemy migdałami.
Dodaj komentarz