Po problemach technicznych związanych z blogiem, powracam do Was z przepisem na bardzo prostą i szybką roladę biszkoptową z jabłkami. Ciasto niby zwykłe, ale wyglądem na pewno wydaje się dosyć oryginalne. Mam nadzieję, że wypróbujecie je i skorzystacie z tego przepisu. Zaczynamy! 🙂
1 kg potartych jabłek wymieszanych z odrobiną cynamonu i jeśli potrzeba – cukrem
ciasto na biszkopt z 8 jajek według przepisu podanego tutaj.
1. Dajemy papier na dużą, ale wysoką blachę i wykładamy na nią jabłka.
2. Na jabłka wylewamy ciasto biszkoptowe.
3. Ciasto pieczemy ok. 40 min w 160 stopniach.
4. Upieczony biszkopt z jabłkami od razy wyciągamy z blachy tak, aby jabłka był na górze i zdejmujemy z nich papier.
5. Jeszcze ciepłe ciasto zwijamy w roladę. Górę polewamy lukrem, bądź czekoladą.
Dodaj komentarz