Rolada biszkoptowa z jabłkami

wpis w: Ciasta biszkoptowe | 0

Po problemach technicznych związanych z blogiem, powracam do Was z przepisem na bardzo prostą i szybką roladę biszkoptową z jabłkami. Ciasto niby zwykłe, ale wyglądem na pewno wydaje się dosyć oryginalne. Mam nadzieję, że wypróbujecie je i skorzystacie z tego przepisu. Zaczynamy! 🙂

Składniki: 

1 kg potartych jabłek wymieszanych z odrobiną cynamonu i jeśli potrzeba – cukrem
ciasto na biszkopt z 8 jajek według przepisu podanego tutaj. 

Przygotowanie rolady: 

1. Dajemy papier na dużą, ale wysoką blachę i wykładamy na nią jabłka.

2. Na jabłka wylewamy ciasto biszkoptowe.

3. Ciasto pieczemy ok. 40 min w 160 stopniach.

4. Upieczony biszkopt z jabłkami od razy wyciągamy z blachy tak, aby jabłka był na górze i zdejmujemy z nich papier.

5. Jeszcze ciepłe ciasto zwijamy w roladę. Górę polewamy lukrem, bądź czekoladą.

Ruda życzy smacznego! :* 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.